Csoportos órák

5

Kundalini Jóga (Dandos Arabela – Devi Ananda Kaur) Keddenként

CSOH1

A Kundalini Jóga biztonságos és hatásos módja annak, hogy tudatos, spirituális kapcsolatot, valamint emelkedett testi, szellemi és lelki harmóniát élj meg. Általa tudatosan élheted mindennapjaidat, kiegyensúlyozhatod az elméd, egészséges lehet a tested, és összhangba kerülhetsz a lelkeddel. Megtalálhatod magadban a benned rejlő potenciált, a kreativitást, és ha feléled benned a Kundalini, akkor folyamatos áramlásban lehetsz.

Fejleszti a rugalmasságot, elősegíti az érzelmi fejlődést, és az átalakulást. Segít az ideg- és mirigyrendszer megerősödésében, a szív megnyitásában, a magasabb minőségű érzések megélésében. Segíthet a félelmek elengedésében, a neheztelés érzésének megszűntetésében, és a korlátok lerombolásában.

A Kundalini Jóga nem feltétlen csak fizikai gyakorlatok sorozata. Bár része a folyamatnak, de a fókuszban mégis inkább az önvalónk mélyebb megismerése van. Egy foglalkozás alatt változatos légzőgyakorlatokat (pranayama), ászanákat, kéztartásokat (mudra) szemfókuszt, testzárakat (bandha) és meditációt végzünk annak érdekében, hogy egyensúlyt, nyugalmat, és összpontosítást hozzunk önmagunkba.

A Kundalini Jóga célja is az, hogy egyesülj a valósággal, a mindenség egységével. Érzékenyebbé válhatsz általa, ezért képes leszel a hatékonyabb cselekvésre is. Ha még csak most ismerkedsz a jóga rendszerével, vagy még soha nem gyakoroltál, akkor is szeretettel várlak, hiszen a Kindalini jóga semmilyen előképzettséget nem igényel.

Minden kedd reggel 7.00 órakor szeretettel várlak a Kamadeva Fénytemplomban. Hozzájárulás: 3.500 Ft. Bérlettel kapcsolatban kérdezd kérlek Arabelát.

Holdkör - Női jóga (Gangel Melinda)

CSOH3

Nőként előnyünk, hogy könnyebben tudunk kapcsolódni belső önmagunkhoz, a Forráshoz. Ha jól vagyunk, és rendben vagyunk, akkor tudunk iránymutatást kérni, gyógyulási folyamatokat elindítani, táplálni, gondoskodni, és feltételek nélkül szeretni. Ahhoz, hogy jól legyünk, tudjunk adni, könnyedén áramolni, és kapcsolódni, az első lépéseket önmagunk felé szükséges megtenni. Ehhez ad nagy támogatást a női jóga, és a női kör.

A női jóga alapja a hatha jóga, azonban már itt figyelembe vesszük női működésünket, amit különböző gyakorlatokkal is támogatunk. A gyakorlatok legfontosabb része az önmagadra figyelés és a megengedés. Nincsenek elvárások, nem kell megfelelned senkinek, csak magadra figyelned, és annyit megengedni magadnak, amennyit a tested-lelked örömtelinek érez. Ennek következtében meglepően tapasztalhatod, hogy mennyit tudsz fejlődni azáltal, hogy erőltetés nélkül fordulsz önmagad felé.

A Holdkör azon Nők köre, akik készek hátrahagyni a társadalmi elvárásokat, és ennek helyébe megnyitni önmagukat valódi nőiségük felé. Együtt lépünk be természetes létezésünk kapuján, egymással karöltve haladunk az úton. Ehhez bátorságra van szükség, amihez megadjuk egymásnak a támogatást. Együtt emelkedünk, és így teremtjük jobbá a világot.

Yin Jóga (Szűcs Barbara)

Csoh2

Hölgyeket és férfiakat is szeretettel várok!

A Yin Jóga a yin és yang taoista felfogásán alapul, amelyek a természetben ellentétes, de mégis egymást kiegészítő elvek. A yin a dolgok stabil, mozdulatlan, rejtett aspektusa, míg a yang a változó, mozgó, feltáró aspektus. A Ha-tha jóga, és a taoista tanítások találkozása létrehozta ezt a különleges, öngyógyító jógarendszert. A Yin jóga meridián - energiaháló - alapú jóga, ami abban segít, hogy a szervezet öngyógyító készségét aktiváljuk, hiszen a meridiánok a felelősek azért, hogy az energiák szabadon áramolhassanak a testünkben.

A Yin Jóga célja, hogy a test legmélyebb szöveteit, kötőszöveteit elérjük, nyújtsuk, és ellazítsuk. A gyakorlás alatt az ászanákat hosszabb ideig tartjuk, hogy a testben mélyére tudjunk hatolni. Ennek köszönhetően javul a vérellátás, megnyílnak a meridiánok, energiával töltjük meg a testet, fokozzuk a chi áramlását, és egészségesebbé tehetjük önmagunkat.

A Yin jógában nagy hangsúlyt kap a test alsó része: a csípő, a medence, a belső combok, ugyanis ezek a területek különösen gazdagok kötőszövetekben.

A rendszeres gyakorlás számtalan előnnyel járhat. Fokozza a keringést, javítja a rugalmasságot, megnyugtatja és egyensúlyba hozza a lelket és a testet, csökkenti a stresszt és a szorongást, mélyebb ellazulásra, befelé fordulásra ösztönöz, stimulálja a meridiánokat, ezáltal egyensúlyba hozza a szervezetet, és beindulnak az öngyógyító folyamatok.

Minden szerdán 18.00 órakor szeretettel várlak a Kamadeva Fénytemplomban. Hozzájárulás 3.500Ft. Bérlettel kapcsolatban kérlek kérdezd Barbit.

Tantrikus energia-, és magmegtartó jóga férfiaknak - (Oszlár Kálmán András)

CSOH5

"A természet gondoskodott a szaporodás mechanizmusáról, de az általában nem köztudott, hogy a Hat-ha jóga különböző gyakorlatain keresztül ezt a mechanizmust irányításunk alá tudjuk vonni. Ezek a tapasztalatok szintén a természetből fakadóak, még akkor is, ha csak néhány ember részesül belőle..." (Swami Niranjanananda Saraswati - Vadzsróli Mudra / A Villámlás Attitűdje)

Amikor nem tudjuk kontrollálni a folyamatainkat, akkor nem vagyunk urai önmagunknak sem. Viszont ha képesek vagyunk az önszabályozásra, akkor rengeteg előnyre tehetünk szert.

A magmegtartás folyamatával képesek vagyunk erőt és energiát nyerni, felfedezhetjük legbensőbb potenciálunkat, felébreszthetjük teremtő erőnket, kreativitásunkat, és az energia elvesztése helyett szolgálatba állíthatjuk a megtartott energiát. Motiváltabbnak és legyőzhetetlennek érezhetjük magunkat, elérhetjük kitűzött céljainkat.

A tantrikus energiamegtartó jóga alkalmával beindíthatjuk öngyógyító folyamatainkat, mozgatjuk az energiákat, aminek eredménye képpen sikereket érhetünk el, növelhetjük az önbizalmunkat, javíthatjuk a vérkeringésünket, erőnléti állapotunkat, megnövekszik a testtudat és a belső fókusz képessége, ami hatással lesz az egész életünkre.

Jelenkezés és érdeklődés: kamadevatantra@gmail.com