Csoportos órák

5

Kundalini Jóga (Dandos Arabela – Devi Ananda Kaur) Keddenként

CSOH1

A Kundalini Jóga biztonságos és hatásos módja annak, hogy tudatos, spirituális kapcsolatot, valamint emelkedett testi, szellemi és lelki harmóniát élj meg. Általa tudatosan élheted mindennapjaidat, kiegyensúlyozhatod az elméd, egészséges lehet a tested, és összhangba kerülhetsz a lelkeddel. Megtalálhatod magadban a benned rejlő potenciált, a kreativitást, és ha feléled benned a Kundalini, akkor folyamatos áramlásban lehetsz.

Fejleszti a rugalmasságot, elősegíti az érzelmi fejlődést, és az átalakulást. Segít az ideg- és mirigyrendszer megerősödésében, a szív megnyitásában, a magasabb minőségű érzések megélésében. Segíthet a félelmek elengedésében, a neheztelés érzésének megszűntetésében, és a korlátok lerombolásában.

A Kundalini Jóga nem feltétlen csak fizikai gyakorlatok sorozata. Bár része a folyamatnak, de a fókuszban mégis inkább az önvalónk mélyebb megismerése van. Egy foglalkozás alatt változatos légzőgyakorlatokat (pranayama), ászanákat, kéztartásokat (mudra) szemfókuszt, testzárakat (bandha) és meditációt végzünk annak érdekében, hogy egyensúlyt, nyugalmat, és összpontosítást hozzunk önmagunkba.

A Kundalini Jóga célja is az, hogy egyesülj a valósággal, a mindenség egységével. Érzékenyebbé válhatsz általa, ezért képes leszel a hatékonyabb cselekvésre is. Ha még csak most ismerkedsz a jóga rendszerével, vagy még soha nem gyakoroltál, akkor is szeretettel várlak, hiszen a Kindalini jóga semmilyen előképzettséget nem igényel.

Minden kedd reggel 7.00 órakor szeretettel várlak a Kamadeva Fénytemplomban. Hozzájárulás: 3.500 Ft. Bérlettel kapcsolatban kérdezd kérlek Arabelát.

Női Jóga (Rőhringer Diana)

Csoh2

A női jóga, a joga egyik alkalmazott ága, ami a Hatha jógán alapszik, azonban előtérbe helyezi a női test igényeit. Külön figyelmet kapnak a női szervek, a női ciklus megismerése, és a nőiesség kibontakozása.

A női jóga keretei megegyeznek a hagyományos jógakeretekkel; ráhangolódás, átvezetés, ászanák gyakorlása és relaxáció, azonban nagyobb figyelmet kap a csípő, a medence, és ezeknek a területeknek az erősítése, nyújtása és lazítása, ami az egyik fő stressz terület a nőknél.

Gyakran azt tapasztalom, hogy a nyugati jógaórákon a fókusz nagy része a fizikai gyakorláson van. Én azonban szeretek a női jóga alkalmával léleksimogató elemeket is belevinni az órákba, mert úgy gondolom, hogy nem csak a test, hanem a lélek gondozása is ugyan olyan fontos. Ennek köszönhetően megerősítések és meditáció is része az órának, valamint női témákkal, beszélgetéssel is kapcsolódunk egymáshoz.

Az órák alatt abban is erősítem a nőtársaimat, hogy elkerüljék a munkahelyi stresszt, és a nőiességüket harmóniában tudják megélni, hiszen mindennapos jelenség, hogy a nőknek a maszkulin oldalukat is előtérbe kell helyezniük; céges nyomás, döntéshozatal, teljesítések, határidők, stb. A nőknek emiatt rengeteg szerep között kell egyensúlyozniuk, ami sokszor kibillenti őket a saját, természetes, intuitív, női Énükből.

Azért is várlak az óráimon, hogy ezek az egyensúlytalanságok kisimuljanak, és visszatérhess a saját, ösztönös, megengedő, támogató és gondoskodó női oldaladhoz. Már az első óra mosolyt fog csalni az arcodra, és ezt garantálom.

Jelentkezés és további információ :rohringer.dia@gmail.com

Holdkör - Női jóga (Gangel Melinda)

CSOH3

Nőként előnyünk, hogy könnyebben tudunk kapcsolódni belső önmagunkhoz, a Forráshoz. Ha jól vagyunk, és rendben vagyunk, akkor tudunk iránymutatást kérni, gyógyulási folyamatokat elindítani, táplálni, gondoskodni, és feltételek nélkül szeretni. Ahhoz, hogy jól legyünk, tudjunk adni, könnyedén áramolni, és kapcsolódni, az első lépéseket önmagunk felé szükséges megtenni. Ehhez ad nagy támogatást a női jóga, és a női kör.

A női jóga alapja a hatha jóga, azonban már itt figyelembe vesszük női működésünket, amit különböző gyakorlatokkal is támogatunk. A gyakorlatok legfontosabb része az önmagadra figyelés és a megengedés. Nincsenek elvárások, nem kell megfelelned senkinek, csak magadra figyelned, és annyit megengedni magadnak, amennyit a tested-lelked örömtelinek érez. Ennek következtében meglepően tapasztalhatod, hogy mennyit tudsz fejlődni azáltal, hogy erőltetés nélkül fordulsz önmagad felé.

A Holdkör azon Nők köre, akik készek hátrahagyni a társadalmi elvárásokat, és ennek helyébe megnyitni önmagukat valódi nőiségük felé. Együtt lépünk be természetes létezésünk kapuján, egymással karöltve haladunk az úton. Ehhez bátorságra van szükség, amihez megadjuk egymásnak a támogatást. Együtt emelkedünk, és így teremtjük jobbá a világot.