Csoportos órák

5

Kundalini Jóga (Dandos Arabela – Devi Ananda Kaur) Keddenként 7.00-8.30

CSOH1

A Kundalini Jóga biztonságos és hatásos módja annak, hogy tudatos, spirituális kapcsolatot, valamint emelkedett testi, szellemi és lelki harmóniát élj meg. Általa tudatosan élheted mindennapjaidat, kiegyensúlyozhatod az elméd, egészséges lehet a tested, és összhangba kerülhetsz a lelkeddel. Megtalálhatod magadban a benned rejlő potenciált, a kreativitást, és ha feléled benned a Kundalini, akkor folyamatos áramlásban lehetsz.

Fejleszti a rugalmasságot, elősegíti az érzelmi fejlődést, és az átalakulást. Segít az ideg- és mirigyrendszer megerősödésében, a szív megnyitásában, a magasabb minőségű érzések megélésében. Segíthet a félelmek elengedésében, a neheztelés érzésének megszűntetésében, és a korlátok lerombolásában.

A Kundalini Jóga nem feltétlen csak fizikai gyakorlatok sorozata. Bár része a folyamatnak, de a fókuszban mégis inkább az önvalónk mélyebb megismerése van. Egy foglalkozás alatt változatos légzőgyakorlatokat (pranayama), ászanákat, kéztartásokat (mudra) szemfókuszt, testzárakat (bandha) és meditációt végzünk annak érdekében, hogy egyensúlyt, nyugalmat, és összpontosítást hozzunk önmagunkba.

A Kundalini Jóga célja is az, hogy egyesülj a valósággal, a mindenség egységével. Érzékenyebbé válhatsz általa, ezért képes leszel a hatékonyabb cselekvésre is. Ha még csak most ismerkedsz a jóga rendszerével, vagy még soha nem gyakoroltál, akkor is szeretettel várlak, hiszen a Kindalini jóga semmilyen előképzettséget nem igényel.

Minden kedd reggel 7.00 órakor szeretettel várlak a Kamadeva Fénytemplomban. Hozzájárulás: 3.500 Ft. Bérlettel kapcsolatban kérdezd kérlek Arabelát.

Női Hold Jóga (Szűcs Barbara) Szerdánként 19.45-21.00

CSOH3

A Női Hold Jóga a holdfázisok, és ezzel együtt a ciklustudatosságnak az útja.  Amennyiben megismerjük a saját ciklusunk természetét, és követjük a Hold ritmusát, úgy kiegyensúlyozottabban tudunk működni. Harmonikusabbá válhat az életünk, hatással lehetünk a menstruációs ciklusra, megelőzhetjük a női betegségeket, kedvezően hathatunk gyógyulásunkra, harmonizálhatjuk a hormonháztartásunkat, javíthatjuk kedélyállapotunkat, és csökkenthetjük akár a PMS tüneteit is.

Az Újhold utáni növekvő hold a holdfázis első szakasza, amely a kislány női minőség életszakaszát, és a tavasz évszakának minőségét szimbolizálja. Ebben az időszakban mellkas nyitó, és petefészkeket masszírozó jógagyakorlatok segítségével kapcsolódunk befelé, hogy elültethessük a szándékaink magvait, és kitűzhessük céljainkat. A növekvő hold idején a fejlődés és a befogadás szakaszába lépünk, melyet a szerető női minőség életszakasza és a nyár évszakának minősége szimbolizál. A Telihold szimbolizálja a kiteljesedést, amikor a magvaink életre kelnek. Ekkor intenzívebb a jógagyakorlás, ami erős érzelmek megélését is magával hozza. Bevonjuk a női teremtő erő központját, a méhünk terét. Kapcsolódunk a belső tűzhöz, mert ilyenkor vagyunk női megvalósító energetikánk teljében és csúcsán.

A csökkenő hold a befelé figyelés, a számot vetés ideje, ami magával hozza az elengedés szándékának az időszakát is. Ezt a szakaszt az anya életszakasza, és az ősz évszaka szimbolizálja. A csípőnyitó gyakorlatok támogatják a méh munkáját, és az elengedést. Az Újhold a sötét holdfázis, ami által a bölcs asszony, a varázslóasszony időszakába lépünk. Ebben a szakaszban elcsendesedünk, és kiterjesztjük érzékelésünket a belső hangunkra, intuíciónkra, és átadjuk magunkat a megérzéseink révén a magasabb szintű tudatosságnak. A menstruáció vérmisztériumában megéljük az elengedés és megújulás folyamatát.

Minden hétfőn 18.00 órakor szeretettel várlak a Kamadeva Fénytemplomban. Hozzájárulás 3.500Ft. Bérlettel kapcsolatban kérlek kérdezd Barbit.

Jógaszeánsz és Révülés (Komlossy Petra)

CSoh4

Egy kicsit más, egy kicsit újabb, egy kicsit misztikusabb. Mi lenne, ha nem csak nyújtanánk, hanem módosult tudatállapotba is kerülnénk? Különböző stílusok ötvözése és megjelenése a térben. Talán így lehetne a jógaszeánszot leginkább megemlíteni. Szinte mindent átmozgató, erősítő - nyújtó jóga (Yin-Yang) amit alkalmanként dallamdob és sámándob kísér. A célja az, hogy a test relaxálásán és megnyújtásán keresztül, valamint egyéb érzékszerveinket is használva mélyebb tudatállapotot érjünk el, utazhassunk, és nem utolsó sorban meghalljuk szívünk és lelkünk szavát.

Az energia, a rugalmasság, és az erő kiegyensúlyozása történik a Yin-Yang órákon. A Yin Yang Joga a jóga két stílusát ötvözi egyetlen gyakorlatban – egyesíti a jógapózok passzív megtartásának előnyeit a dinamikusabb sorozatokkal, és álló testhelyzetekkel. A Yin inkább belső, passzívabb, hűsítő, és lefelé irányuló. A Yang inkább külső, dinamikus, melegítő, és felfelé mutató. Ha ezeket a kifejezéseket a jógában alkalmazzuk, akkor a Yin jóga egy lassabb gyakorlat, ahol a pózokat hosszabb ideig passzívan tartjuk. A test mély, sűrű (Yin) kötőszövetein és ízületein fejti ki hatását. Ezzel szemben a Yang jóga egy aktívabb gyakorlatra utal. Ez hat a (Yang) izmokra és a véráramlásra, erősíti az erőt, az állóképességet, és a rugalmasságot.

A Yin Yang Jóga gyakorlásával stimuláljuk a meridiánokat (energia csatornákat), javítjuk az izületek rugalmasságát, megnyugtatjuk a lelket és a testet, csökkenthetjük a szorongást, mélyen hat a kötőszövetekre, felkészít a meditációra, erősíti, tonizálja a testet, növeli az állóképességet, nyugtatja az elmét.

Az óra bejelentkezés alapján, előre meghirdetett időpontokban lesz megrendezve. Hozzájárulás 3.500Ft. Bérlettel kapcsolatban kérdezd kérlek Petrát.

Yin Jóga (Szűcs Barbara) Szerdánkét 18.00-19.15

Csoh2

Hölgyeket és férfiakat is szeretettel várok!

A Yin Jóga a yin és yang taoista felfogásán alapul, amelyek a természetben ellentétes, de mégis egymást kiegészítő elvek. A yin a dolgok stabil, mozdulatlan, rejtett aspektusa, míg a yang a változó, mozgó, feltáró aspektus. A Ha-tha jóga, és a taoista tanítások találkozása létrehozta ezt a különleges, öngyógyító jógarendszert. A Yin jóga meridián - energiaháló - alapú jóga, ami abban segít, hogy a szervezet öngyógyító készségét aktiváljuk, hiszen a meridiánok a felelősek azért, hogy az energiák szabadon áramolhassanak a testünkben.

A Yin Jóga célja, hogy a test legmélyebb szöveteit, kötőszöveteit elérjük, nyújtsuk, és ellazítsuk. A gyakorlás alatt az ászanákat hosszabb ideig tartjuk, hogy a testben mélyére tudjunk hatolni. Ennek köszönhetően javul a vérellátás, megnyílnak a meridiánok, energiával töltjük meg a testet, fokozzuk a chi áramlását, és egészségesebbé tehetjük önmagunkat.

A Yin jógában nagy hangsúlyt kap a test alsó része: a csípő, a medence, a belső combok, ugyanis ezek a területek különösen gazdagok kötőszövetekben.

A rendszeres gyakorlás számtalan előnnyel járhat. Fokozza a keringést, javítja a rugalmasságot, megnyugtatja és egyensúlyba hozza a lelket és a testet, csökkenti a stresszt és a szorongást, mélyebb ellazulásra, befelé fordulásra ösztönöz, stimulálja a meridiánokat, ezáltal egyensúlyba hozza a szervezetet, és beindulnak az öngyógyító folyamatok.

Minden szerdán 18.00 órakor szeretettel várlak a Kamadeva Fénytemplomban. Hozzájárulás 3.500Ft. Bérlettel kapcsolatban kérlek kérdezd Barbit.

Páros Tantra Jóga és Meditációk - Kozmikus Női és Férfi Energiák találkozása - Kamadeva (Oszlár Kálmán András) Péntekenként 18.00-20.00

T21

Egy exkluzív, izgalmas, és különleges jógaóra, amilyenen talán még soha nem voltál! Olyan tantrikus jógaelemeket fogunk gyakorolni, amelyeket éles helyzetekben is - egyénileg és párként - kiválóan alkalmazhatsz, és hozzájárulnak, hogy megtartsd, hasznosítsd, átalakítsd, és felemeld a szexuális energiát.

A mozgásos gyakorlatok mellett lesznek ülő meditációk is, amelyek a találkozó aktuális témájával kapcsolatosak. Emellett tisztítjuk a csakráinkat, és összekapcsolódunk Kamadeva Istenével is. (Kamadeva a szerelem hindu istene)

Visszatérő állandó témánk lesz a Kamadeva meditáció, így megtapasztalhatjuk a szerelem isteni erejét. Az ő imája: „Kedves ősi isten, Kamadeva, aki a szerelem és a vágy ismerője, megteremtője vagy! Hozzád imádkozom, hogy arra kérjelek, hozz izgalmat és gyönyört az életünkbe. Kérlek, hogy taníts meg minket önfeledten szeretni, önzetlenül örömet adni, és megélni a kéj ezer szintjét. Arra kérlek, hogy vezess el minket egymás szívéhez és lelkéhez, mutasd meg nekünk az utat a porhüvelyen keresztül, hogy gyönyört adhassunk a testnek és a léleknek. Ó, Kamadeva kérlek, hogy emelj fel minket az istenek szintjére, hogy földöntúli örömet szerezhessünk egymásnak. Köszönöm!”

A programon résztvevő hölgyek a Shíva-Shakti meditáció során az adott alkalommal megidézett Istennő mantrájával fognak meditálni, miközben a férfiak a szent Shíva mantrát ismétlik magukban.

A foglalkozás fő célja, a meglévő monogám párkapcsolatok elmélyítése és támogatása, valamint olyan egyedülállók támogatása, akik komoly tantrikus párkapcsolatot keresnek, és szeretnék megtanulni a szexuális energia transzformálását.

Minden pénteken 18.00 órakor szeretettel várlak a Kamadeva Fénytemplomban. Hozzájárulás ha párban jössz 6.000Ft/fő/alkalom, ha nincs párod és rám bízod a szervezést, akkor 8.000Ft/fő/alkalom. Bérlettel kapcsolatban kérlek kérdezd Kálmánt.