Programok

7

Magkontroll – Tantrikus Magmegtartás - Elmélet és Jógagyakorlatok (Férfiaknak)

P1

"Bölcsesség az, ami összeegyeztethető a mindennapi élettel. Amikor a gyakorlati élet realitásai ellentmondanak vagy csak bámulnak a birtokunkban lévő tudásra, olyankor emlékezzünk rá, hogy az effajta tudás éretlen, puszta teória csupán. Ezen felül nem az 'életről' szóló tudásra van szükségünk; olyan tudás kell, ami 'maga az élet' és elválaszthatatlan annak napi problémáitól." (Srí Szvámí Kirsnánanda)

Olyan érdeklődők jelentkezését várjuk, akik hosszú távú önfejlesztésben gondolkodnak és maguk felé vállalják, hogy a gyakorlatokra otthon is minden nap szánnak időt. Itt tényleg meg lehet tanulni a tantrikus magmegtartást.

"A Bindu-Sziddhi (a mag visszatartásának paranormális képessége) könnyedén elérhető e gyakorlat folytán. Amikor egy ilyen Sziddhit elér az ember, mi lehet még ebben a világban, amit ő ne tudna elérni?" – Ghéranda-Szamhitá (III.47)

Az ősi jóga iratokban (a három legismertebb Hatha-jóga „klasszikus" Gheranda-Szamhitá, Hatha-jóga-pradípiká és Síva-Szamhitá jógarendszer leírásai) olvasni lehet egy módszerről, amit Vadzsroli-nak (Vajroli) avagy Urdhvaretas-nak (Ūrdhva-retasaḥ) neveznek. Ez egy belső alkímiai átalakító folyamatot takar, amely a szubtilis energiák felfelé vezetésén keresztül valósul meg a nemi szervek szintjéről az agy irányába, a gerincen keresztül áramoltatva.

Hozzájárulás: 12.000,- HUF / fő Érdeklődés: kamadevatantra@gamil.com

A programot Oszlár Kálmán András Gitananda Jógaoktató és Tanár tartja. Regisztráció: kamadevatantra@gmail.com A jelentkezésnél a tárgyba kérlek, hogy írd be a program nevét, hogy tudjuk, melyik programra jelentkezel. HÁLA és Áldás!

Kundalíni jóga - Dandos Arabelával

P2

A tavaszi napforduló alkalmával egy kihívásra invitálunk! Gyere, és kundalíni jógázz velünk 10 héten keresztül minden kedden reggel, akár az otthonodból! ZOOM-on is elérhető lesz!!!

„Lehet, úgy hiszed, csak egyetlen tested van, amelyről gondoskodnod kell, de valójában mindannyiunknak tíz teste van. Ez talán abszurdnak tűnik, mivel ezen testek többsége emberi szemnek nem láthatóak. Ezen testek gondolatai sem láthatók, bár az életünk ezek körül a gondolatok körül forog. Valójában ezen testek által generált gondolatok által tudjuk leginkább érzékelni a kilenc testet. A kundalíni jóga gyakorlása által érhető el az az érzékenység, aminek a segítségével érzékelhetővé és kiegyensúlyozottá válik a tíz testünk.” – Siri Atma K. Khalsa.

A “Harmóniában a tíz testtel” kundalíni jóga program keretein belül megtapasztalhatod, hogy többek vagyunk pusztán a fizikai testnél. Csodálatosan komplex lények vagyunk, akiknek a jóléte, egészsége, életpotenciáljának a kiaknázása mind a tíz test egyensúlyán múlik. Az ősi jógikus bölcsesség szerint rendelkezünk egy lélek testtel, három elme testtel (negatív, pozitív, semleges), fizikai testtel, fényívvel, aurával, prána testtel, finomtesttel és sugárzó testtel.

A 10 alkalmas program egy-egy foglalkozásán megismerkedünk egy-egy test jellemzőivel, erősségeivel és gyengeségeivel, és jóga gyakorlatokkal, meditációval egyensúlyba hozzuk azokat. A kundalíni jóga gyakorlása mind a tíz testet erősíti azáltal, hogy folyamatos változásokat idéz elő érzékelt valóságunkban. Az újonnan felfedezett tudatosságunk lehetővé teszi, hogy a lelkünk hangjára összpontosítsunk, amely életcélunk beteljesítéséhez vezet. Amikor egyensúlyban van a tíz testünk, olyan tudatossági hullámokat teremtünk, amelyek valódi gyógyuláshoz vezetnek.

Részvételi díj: 30.000 Ft/10 alkalom vagy 3500 Ft / alkalom. Érdeklődés: chardikalajoga@gmail.com vagy +36-20-8286399 A programot Dandos Arabela - regisztrált okleveles kundalíni jóga oktató tartja.

Regisztráció: kamadevatemple@gmail.com Jelentkezésnél a tárgyba kérlek, hogy írd be a program nevét, különben nem fogjuk tudni, hogy melyik programra jelentkezel.

Rishi Kultúra Ashtanga Jóga Oktatói Képzés - Oszlár Kálmánnal

Tanf15

A Rishi Kultúra Ashtanga Jóga guru-parampara (tanítványi lánc) két tradícióból olvadt össze: az Észak Indiai (Bengáli) Tantra Tradícióból és a Dél-Indiai Saiva Sziddhánta Tradícióból. Az így létrejött irányzat a ’jobb oldali ösvényes’ (daksina-márga), avagy védikus tantra kategóriába sorolandó, ahol a test energiáinak felsőbb tudati szintekre való emelését ezen út követői a spirituális fejlődésük érdekében teszik, jógikus erkölcsi alapelvekre és életvezetési szabályokra alapozva.

A Rishiculture Ashtanga Yoga – magyarul Risi Kultúra Astanga Jóga – becslések szerint 7000 évre visszatekintő, mai napig élő, ősi tradíció, amely az „eredeti” Hét Risihez (Sapta Rishi) vezethető vissza. A két tanítványi lánc Jógamaharisi dr. Szvámi Gitánanda Giri Guru Maharádzs képviseletében olvadt össze, aki az általa tovább vitt tradíciót Risi Kultúra Astanga Jóga névvel illette, ezzel is jelezvén, hogy a tradíció az ősi risiktől eredeztethető. A tradíció továbbá életben kívánja tartani azt az életformát, ahogyan a Risik éltek.

A tradíciót Jógamaharisi dr. Szvámi Gitánanda Giri Guru Maharádzs Maha Szamádhi-ja után kezdték el a tanítványok Gitánanda Jógának nevezni. Mára már nem sok tradicionális jógairányzat maradt fenn, így ennek értéke felbecsülhetetlen. Az Indiai Jóga Szövetség nemzetközi 200 és 500 órás jógaoktatói oklevelet állít ki a követelményeknek eleget tévő gyakorlóknak.

A képzés magyar nyelvre lefordított heti tananyaggal és az adott leckét feldolgozó 2,5 órás, korábban rögzített angol nyelvű Zoom-közvetítéssel támogatja a napi szintű otthoni jógagyakorlást.

Minden vasárnap 10-13 óráig: Gyakorló Jógaórák (ászanák, pránajámák, mudrák és mantrák alkalmazása) – Szertartásos Kapcsolódás a Gitananda Mestervonallal. További információk és jelentkezés: kamadevatantra@gmail.com

További szentélyek programjai

TAnf11
Kamadeva Tantra Szentély

Érintésen keresztül történő gyógyítás, manuálterápia, masszázsprogramok.

Tanf12
Tudatos Intimitás, Vörös Szentély

Tudtos intimitás, párkapcsolat, különleges programok.